Over mij

Bijles Wiskunde Den Helder

Mijn naam is Marja Hoogenbosch. Ik geef al zes jaar bijles wiskunde aan middelbare scholieren, mbo en hbo studenten. Oorspronkelijk kom ik uit het welzijnswerk waar ik velen door middel van coaching verder heb geholpen.

Wiskunde vind ik een heerlijk vak. Tijdens de middelbare schoolperiode van mijn kinderen heb ik ze intensief begeleid omdat beide moeite hadden met wiskunde. Ook kinderen van collega’s heb ik bijles gegeven omdat ik dat leuk vond om te doen. Hierdoor hebben ze hun diploma weten te behalen.

Ik vond het leuk en motiverend om te merken dat kinderen enthousiast werden voor wiskunde door de manier waarop ik ze bijles gaf. Mede daarom heb ik besloten om hiervan mijn werk te maken.

Ervaring en methode

Ondertussen heb ik mij de afgelopen jaren bijgeschoold. Ik geef nu bijles volgens de methode die op middelbare scholen in Den Helder wordt gebruikt en methodes op HBO en MBO studies.

Door mijn ervaring uit het welzijnswerk kan ik zaken helder uitleggen en met voorbeelden verduidelijken. Ik vind het een uitdaging om leerlingen wiskunde te laten begrijpen.

Bijles geven is vooral de leerling helpen met het leerproces, en het stimuleren van denkstappen door het stellen van vragen waardoor de leerling zelf het antwoord vindt. Mijn meest gestelde vraag is: weet je het zeker?

Overige vaardigheden

  • zorgen dat een leerling zich prettig en veilig voelt tijdens de les
  • analyseren waar het probleem zit
  • vertrouwen en geduld hebben bij individuele leerprocessen
  • de leerling motiveren en bemoedigen
  • zelfvertrouwen kweken
× Kan ik je helpen?